Riscript
Image default
Woning en Tuin

Zelf eenvoudig EPDM dakbedekking leggen

Wil je zelf je dak gaan bedekken? Kies dan kwaliteit en gemak. EPDM dakbedekking is een heel goede keuze, omdat het gemaakt is van een heel soepel synthetisch rubber, waardoor het eenvoudig zelf te leggen is. EPDM dakbedekking is vooral heel geschikt voor garages, tuinhuisjes, schuren, veranda’s en natuurlijk ook voor je platte dak. Qua ondergrond past het prima op hout, beton, steen en bitumen. De EPDM dakbedekking maakt dergelijke ondergronden gegarandeerd waterdicht. Mits het op de juiste wijze gelegd is natuurlijk. Bereid je daarom eerst goed voor als je EPDM dakbedekking gaat leggen, dan komt het helemaal goed.

 

EPDM dakbedekking leggen met de juiste materialen

Gebruik de juiste materialen als je zelf EPDM dakbedekking gaat leggen. Bezuinig daar niet op, want goedkoop is duurkoop, zeker weten. En koop EPDM op de rol. Dan kun je het materiaal heel makkelijk uitrollen op je dak en ligt het meteen mooi strak en glad. Als je dat gedaan hebt, kun je met EPDM lijm aan de slag. Als je uit gaat rekenen hoeveel lijm je nodig hebt, houdt dan rekening met het feit dat de lijm dubbelzijdig moet worden aangebracht. Dus je hebt tweemaal de oppervlakte nodig. Voor de randen en de naden gebruik je EPDM rubberkit. Hiermee dicht je de meer kwetsbare plakken heel goed af. 

 

Risicopunten en jaarlijkse controle

Besteed extra aandacht aan risicopunten als dakranden, hoeken, schoorsteenranden, hemelwaterafvoeringen etc. Bezuinig niet op de primer en de EPDM kit, die je kunt gebruiken om de risicopunten extra af te dichten. Als je aan die punten goed aandacht besteedt, is je dak volledig waterdicht. Je bent 50 jaar lang beschermt tegen weer en wind. Je hebt weinig omkijken meer naar je dak, alleen jaarlijks even de risicopunten controleren en eventueel bijwerken als het nodig mocht zijn.