Riscript
Image default
Mode en Kleding

De kenmerken van een kwalitatieve regenjas

De kenmerken van een kwalitatieve regenjas

Regen is het beste weer voor de persoon die graag binnen blijft. Het is echter vervelend voor wie buiten moet werken. Daarom moet je investeren in lange regenjassen dames waterdicht om je dagelijkse activiteiten te ondersteunen. Zorg ervoor dat je overal een regenjas meeneemt, want het weer is onvoorspelbaar. Het dragen van regenkleding is een must als je niet wilt dat de regen je outfit bederft. Regenkleding van goede kwaliteit houdt je kleding en lichaam droog tijdens de regenbuien. Maar hoe kun je de beste regenjas selecteren, aangezien er talloze keuzes op de markt zijn? Je hoeft alleen maar aandacht te besteden aan de eigenschappen. Hieronder vindt je de kenmerken van de regenjas waar je op moet letten.

Waterdichte materialen

De meest essentiële eigenschap die elke regenjas moet hebben, is waterdichtheid. Je moet er dus voor zorgen dat de regenjas mannen die je koopt ook echt van waterdicht materiaal is. Het moet niet alleen waterafstotend zijn, maar ook waterdicht. Dit is omdat waterafstotende stof je doorweekt kan maken als je lange tijd wordt blootgesteld aan een regenbuien. Meestal geeft de fabrikant informatie over de waterdichtheid van hun producten. Een waterdichte stof kan het water vasthouden. Het water zal dus niet door het materiaal sijpelen. Het ademend vermogen van het materiaal is echter ook belangrijk. Een ademend materiaal kan het zweet gemakkelijk laten verdampen. Je wordt dus niet doorweekt van je eigen zweet. Verder moet de regenjas ook winddicht zijn. Regenjassen van hoge kwaliteit moeten water en wind kunnen tegenhouden.

Verzegelde naden

Hoewel de regenjas die je kiest een hoge mate van waterdichtheid heeft, kan deze lekken als de naad niet goed wordt afgedicht. De naad is het gebied waar het lek kan optreden. Het water kan door een onjuiste naad sijpelen. Dan word je nat, zelfs als je een waterdichte regenjas van hoge kwaliteit draagt. De naad moet worden afgedicht met speciale tape om lekkage te voorkomen. Een regenjas heeft meestal een grotere kans om te lekken omdat het veel naden heeft. Daarentegen heeft een regenponcho geen naad omdat hij is gemaakt van losse stukken. De kans op lekkage is dus kleiner.

Extra functies

Naast waterdichtheid en verzegelde naden zijn er nog andere eigenschappen waar je rekening mee moet houden. Wanneer je een regenjas of regenbroek kind koopt, zorg er dan voor dat deze extra functies biedt zoals kap, zakken en strikband om de kap strakker te maken. Een regenjas moet je hoofd kunnen beschermen. Het moet dus zijn uitgerust met een kap. Om te voorkomen dat de kap van je hoofd waait, kun je de strikband onder je kin strak trekken. Daarnaast moet de regenjas enkele zakken hebben. De zakken maken het gemakkelijker om kleine spullen zoals sleutels of geld te bewaren. Als ls de temperatuur kouder wordt, kun je je handen in deze zakken steken. Hierdoor zul je je warmer en comfortabeler voelen. De regenjas moet knopen of ritsen hebben die tot aan de kin komen. Vervolgens moet deze worden uitgerust met riemen om de polsen en nek om te voorkomen dat het water door deze openingen sijpelt.