Riscript
Image default
Aanbiedingen

Dit is alles wat jij moet weten over EPDM als dakbedekking

Dit is alles wat jij moet weten over EPDM als dakbedekking

Het komt vaak voor dat men kiest voor EPDM als dakbedekking. Dit materiaal wordt steeds vaker gebruikt en daar is een hele goede reden voor. Om jou meer informatie te verschaffen over deze dakbedekking en waarom dat veel mensen ervoor kiezen hebben we deze blog geschreven. In deze blog lees je dan ook alles wat jij moet weten over EPDM als dakbedekking en of het wat voor jou is. Ben je benieuwd geworden? Aarzel dan vooral niet en lees snel verder. 

 

Wat is EPDM eigenlijk?

Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, beter bekend als EPDM, is een synthetische vorm van rubber. Deze stoffen worden gemengd en daarna worden er nog een aantal andere stoffen toegevoegd. Dit zijn roet, zwavel en andere stoffen. Dit mengsel wordt dan verhit tot een hoge temperatuur. Hierdoor wordt de dakbedekking in een elastisch materiaal verandert. Dit staat beter bekend als EPDM. De stof is oorspronkelijk afkomstig uit het midden oosten. Hier werd het in de jaren 50 voor het eerst gebruikt. Aangezien EPDM zeer bestendig is tegen hoge temperaturen is het ideaal om te gebruiken als dakbedekking in het midden oosten, want daar is het vaak vrij warm. Dit betekend dat het al helemaal goed kan tegen de Nederlandse zomerse temperaturen. Als je EPDM op je dak hebt hoef je je dus geen zorgen te maken over warme zomers en scheuren in je dak!

EPDM kopen

Het is goed mogelijk dat je nu denkt van goh wellicht zou dit ook op mijn dak passen. Maak dan vooral geen overhaaste beslissing maar kijk wel eens op de site van EPDM Tigt. Zij bieden een ruim aanbod aan verschillende EPDM daken. Met vragen kun je ook het beste daar terecht. De medewerkers helpen je graag verder. Kortom, EPDM dakbedekking kopen? Dat doe je bij EPDM Tigt!

 

https://www.epdm-tigt.nl/