Riscript
Image default
Computers / Systems

Een handig hulpje bij het inparkeren

Hulp nodig hebben bij het inparkeren is helemaal niets om voor je te schamen. Iedereen kiest immers altijd voor het makkelijkste plekje waarbij het liefst mogelijk geen fileparkeren aan te pas komt. Als dit dan wel moet gebeuren komt het na veel steken wel goed, maar het zou toch handig zijn als u mee kon kijken wat er achter uw auto gebeurde?

Veel moderne auto’s komen met achteruitrijcameras, maar als u er geen heeft kunt u er natuurlijk zelf een kopen en gemakkelijk installeren. Achteruitrijcameras zijn er in allerlei soorten en maten. U kunt er natuurlijk voor kiezen om er eentje in uw auto te zetten, maar denk ook aan de toepassingen in caravans, campers, bakwagens en zelfs op boten!

Uiteraard is een achteruitrijcamera niet de goedkoopste gadget, maar er zijn redenen genoeg te bedenken waarom zo’n camera u veel profijt kan opleveren. Zo is het inparkeren met bijvoorbeeld een camper een risicovolle aangelegenheid, vooral omdat het zicht naar achteren niet helemaal vrij is. Het beperken van schade aan uw camper, het beperken van schade aan anderen en het rijden met meer comfort zijn de meest bekende en gehoorde redenen voor het aanschaffen van een camera als reisgenoot.

Een andere goede overtuiging is dat in de Verenigde Staten een studie heeft aangetoond dat het verplichten van een achteruitrijcamera in Los Angeles alleen al zo’n 70 doden zou voorkomen. Op basis van dit onderzoek heeft de Amerikaanse regering besloten dat vanaf 2018 elk nieuw voertuig voorzien moet zijn van een achteruitrijcamera. Of en wanneer dit in Nederland verplicht wordt is niet bekend.

Gaat u een achteruitrijcamera kopen, dan heeft u de keuze uit veel aanbod. Meestal worden vanuit de autofabrikant zelf camera’s aangeboden, maar u kunt er ook voor kiezen om een losse monitor en camera te kopen. U kunt het dan zelf zo duur maken als u wilt, waarbij u de ruime keuze kunt maken tussen een simpele pakketten, of zelfs camera’s die u vanuit vier verschillende hoeken een overzichtelijk real-time beeld geven.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/index.php