Riscript
Image default
Woning en Tuin

Een nieuwe look voor je interieur

Op het moment dat je op zoek bent naar een leuke manier om je interieur een frisse uitstraling te geven, heb je een grote keuze uit verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor tegels, behang en verf, maar kies een keer niet voor het gebruikelijke. Kies een keer voor 3D wandpanelen van hout. Je zult je ze nu vast afvragen wat dit zijn en of er voordelen aan verbonden zijn. Lees dan vooral verder want wij gaan het je vertellen.

Wat zijn 3D wandpanelen van hout?

In feite zijn het enkel platen die je aan de muur bevestigd. Je creëert dus als het ware een tweede laag op je muur. 3D wandpanelen van hout zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, patronen en figuren. Hierdoor is het dus ontzettend veelzijdig en kun je op verschillende plekken in het huis een leuke decoratie toevoegen. Door deze veelzijdigheid worden wandpanelen over het algemeen steeds populairder, ze zijn immers ook ontzettend makkelijk om aan te brengen. Er is slechts een beetje lijm voor nodig. Maar er zitten nog meer voordelen aan dit unieke stukje decoratie.

De voordelen

Naast het gegeven dat deze vorm van muurdecoratie eenvoudig te bevestigen en ontzettend veelzijdig is, kies voor een industriële stijl bijvoorbeeld voor een betonlook en voor een landelijke stijl de houtlook. Creëer je ook nog een veel betere akoestiek in je woning. Geluid kun je namelijk vergelijken met een soort golf die zich verspreidt in de ruimte. Hoe minder deze golf onderbroken, hoe meer deze weerkaatst en het geluid galmt. Doordat 3d wandpanelen deze golf dus als het ware doorbreken, zal het geluid een stuk minder galmen. Daarnaast hebben wandpanelen doorgaans ook een warmte-isolerende functie. Dat komt doordat de panelen doorgaans bevestigd zijn op vilt. Dit is een zeer isolerende stofsoort.

https://wandpanelenhout.nl/3d-wandpanelen/