Riscript
Image default
Sport

EMS Training – Efficiëntie en gemak in fitness

EMS training is een innovatieve manier van fitness die steeds populairder wordt. EMS staat voor Elektro Musculaire Stimulatie en is een vorm van krachttraining waarbij elektroden op het lichaam worden aangebracht om de spieren te stimuleren. Het dragen van een speciaal pak met meerdere elektroden verdeeld over het lichaam maakt het mogelijk om alle spiergroepen tegelijkertijd te trainen. In dit artikel zullen we de voordelen van EMS training bespreken, inclusief het afvallen met EMS training.

Hoe werkt EMS training?

Bij EMS training worden elektroden op het lichaam geplaatst, die via een kabel verbonden zijn met een apparaat dat elektrische impulsen afgeeft. Deze impulsen stimuleren de spieren om samen te trekken, waardoor er een krachtige en effectieve training ontstaat. De intensiteit van de impulsen kan worden aangepast aan de persoonlijke behoeften en doelen van de gebruiker.

Voordelen van EMS training

  • Tijdbesparend: EMS training is een tijdbesparende methode van fitness. Omdat alle spiergroepen tegelijkertijd worden getraind, is het mogelijk om in slechts 20 minuten een volledige training te voltooien. Dit is ideaal voor drukke mensen die weinig tijd hebben om te sporten. EMS training kan je zelfs gewoon thuis uitoefenen, je hoeft de deur dus niet eens meer uit om fit te worden.
  • Efficiëntie: EMS training is zeer effectief. Het stimuleert niet alleen de grote spiergroepen, maar ook de kleine, moeilijk bereikbare spieren. Dit zorgt voor een volledige en evenwichtige spierontwikkeling.
  • Lage impact: EMS training is een lage impact methode van fitness, wat betekent dat het niet belastend is voor de gewrichten en botten. Dit maakt het ideaal voor mensen met blessures of zwakke gewrichten.
  • Afvallen met EMS training: EMS training kan helpen bij het afvallen en het verminderen van lichaamsvet. Omdat EMS training alle spiergroepen tegelijkertijd traint, wordt de stofwisseling gestimuleerd, wat leidt tot een hogere vetverbranding, zelfs na de training.
  • Verbeterde bloedcirculatie: EMS training stimuleert de bloedcirculatie in het lichaam, wat kan leiden tot een betere zuurstof- en voedingsstofvoorziening van de spieren. Dit kan bijdragen aan een sneller herstel na de training.

Een EMS apparaat en bijbehorend elektroden pak is online te huren via StimaWELL op de website ikwilstimawell.nl.

https://ikwilstimawell.nl/