Riscript
Image default
Sport

Is een personal trainer baan/opleiding iets voor mij?

Die vraag kan je zelf het beste beantwoorden, maar aan de hand van dit artikel kan je misschien een wat beter inzicht krijgen. Als je een passie hebt voor sporten en ook graag communiceert met de medemens, kan je dit misschien combineren door anderen te helpen met fysieke activiteiten. Hiermee kan je natuurlijk ook geld verdienen en misschien is een baan als of opleiding voor personal trainer wel helemaal wat voor jou.

Ben je sportief?

Natuurlijk is het belangrijk om jezelf af te vragen of je wel sportief bent. Zit jij liever de hele dag op de bank voor de TV met zo min mogelijk beweging, dan is het misschien niks voor jou. Als personal trainer is het belangrijk dat je sportief bent en dit ook graag overbrengt op anderen. Was gym vroeger je lievelingsvak en beoefende je graag sporten als hobby, dan is het worden van personal trainer misschien wel voor jou weggelegd.

Hou je ervan om mensen te helpen?

Het zijn van een personal trainer is natuurlijk volledig gericht op het helpen van anderen. Je zal anderen met oefeningen gaan begeleiden en hen naar hun doel toe laten werken. Als jij altijd al graag samenwerkte of mensen hielp, dan kan het zijn dat je het zijn van een personal trainer ook erg leuk vindt. Als je niet erg houdt van sociaal contact en erg op jezelf gericht bent, dan is dit misschien niet de beste optie voor jou. Het kan ook zo zijn dat je op jezelf gericht bent, maar hier verandering in wil brengen. In zo’n geval kan je er ook voor kiezen om toch personal trainer te worden om zo ook je eigen kwaliteiten te verbeteren.

Ben je een leider?

Als personal trainer heb jij de leiding, het is daarom ook belangrijk dat jij goed de leiding kan nemen. Jij bent verantwoordelijk voor dat de oefeningen goed worden uitgevoerd, hierbij moet je dus de leiding kunnen nemen. Stel iemand wil niet luisteren of doet het niet goed, moet je niet bang zijn om hier iets van te zeggen. Leidinggevende eigenschappen zijn belangrijk als personal trainer, maar deze kan je ook altijd nog ontwikkelen. Als jij van jezelf liever een volger bent, kan je ook je leidinggevende kwaliteiten verbeteren en alsnog personal trainer worden. Kijk wel goed of je dit wel echt wilt.

Heb je liever variatie of structuur?

Werken als personal trainer brengt veel variatie met zich mee. Je moet je aanpassen aan de tijden van klanten, dus je hebt niet altijd structuur qua werktijden. Ook de activiteiten kunnen erg verschillen. De oefeningen die je met klanten doet verschillen namelijk per doel dat een klant heeft. Als jij het leuk vindt om veel afwisseling te hebben qua tijden en activiteiten, dan kan personal trainer zeker iets interessants voor jou zijn. Zit jij liever gewoon structureel op dezelfde werkplek, dan kan het minder geschikt voor jou zijn.

Hopelijk hebben deze vragen verheldering bij je gebracht. Misschien heb je de vragen erg positief beantwoord en ben je zelfs geïnteresseerd geraakt om personal trainer te worden. In dat geval kan je een cursus volgen tot personal trainer en direct beginnen met het helpen van mensen.