Riscript
Image default
Sport

Yules de fysio Rotterdam voor al je klachten

Ben je opzoek naar een fysiotherapeut in Rotterdam? De fysio Rotterdam Yules is gespecialiseerd in verschillende massages en fysiobehandelingen. Klachten zijn vervelend en kunnen soms erg lang aanhouden. Het kan zijn dat je niet de juiste behandeling hebt gekregen en je herstel daarom te traag verloopt. Bij Yules Masseert wordt er altijd gezocht naar de oorzaak van de klachten en word op basis van de oorzaak een juist behandelplan voorgeschreven. Afhankelijk van de klacht en het persoonlijk herstel wordt gekeken hoelang de behandeling gaat duren. 

Wat doet fysiotherapie?

Fysiotherapie wordt vaak gedaan bij mensen die lichamelijke klachten ervaren of hebben opgelopen na een verkeerde beweging, verkeerde houding of sport. Alhoewel fysiotherapie ook gegeven kan worden zonder klachten, gaan de meeste pas wanneer ze ergens last van hebben. Voor profsporters is fysiotherapie altijd belangrijk, zo houd het lichaam zich soepel en voorkom je blessures. Wanneer je door een bepaalde oorzaak klachten hebt opgelopen, zorgt fysiotherapie ervoor dat je sneller herstelt. Herstellen kan natuurlijk bij de een langer duren als de ander. Dat hangt ook af van de blessure of de klacht. 

Verwijzing of niet?

Vroeger moest je eerst langs gaan bij de dokter en dan doorverwezen worden naar een fysiotherapeut. Tegenwoordig is dat anders en kan je zelf gewoon een afspraak maken bij een gewenste fysiopraktijk. Elke fysio is anders en de een is natuurlijk ook dichter bij als de ander. Je kan er nu helemaal zelf voor kiezen waar je naar toe gaat. De behandelingen kunnen vergoed worden zolang je dit in je verzekeringspakket hebt zitten. Wanneer je een basis verzekering hebt, is dit meestal niet inbegrepen en zul je los voor de behandelingen betalen. De kosten verschillen nog wel eens per praktijk. Je kan dit van te voren vragen bij de fysiopraktijk waar je een afspraak maakt. Zorg dat je zeker weet of het via de verzekering gaat of niet.