Riscript
Image default
Computers / Systems

HR salarisservice

De maand zit er bijna op en als ondernemer kijk je hier tegen aan want dit betekent dat de salarisadministratie uitgevoerd moet worden. Veel ondernemers kijken hier tegenop omdat dit niet de leukste werkzaamheden zijn, er gaat veel tijd in zitten en het is eentonig werk. Het kan ook zijn dat je als ondernemer het op dat moment moeilijk heb om te blijven overleven en niet failliet te gaan en dan moet je het salaris van het personeel uitkeren. Het salaris kon beter gebruikt worden om de schulden af te lossen maar als dit het geval was komt het personeel niet meer opdagen en wordt er helemaal geen omzet gerealiseerd en sta je er alleen voor. Ondanks dat het verwerken van het salaris niet de leukste werkzaamheden zijn moet het goed uitgevoerd worden want je wilt niet dat het personeel het salaris niet te laat krijgt uitgekeerd. Het personeel is verantwoordelijk voor dat het bedrijf omzet genereerd. Ontevreden personeel kan leiden tot een mindere productiviteit.

Voor bedrijven is het een slimme zet om een extern bedrijf in te schakelen om daaraan de salarisadministratie uit te besteden. Dit zijn gespecialiseerde bedrijven die de administratie tot zich nemen en over de kennis beschikken om dit juist uit te voeren. De benaming die aan deze bedrijven wordt gehangen is een loonbureau. De grotere bedrijven beschikken over een aantal afdelingen die verantwoordelijk zijn voor eigen taken, zo zijn er afdelingen als; sales, inkoop en HRM. Een loonbureau dat wordt ingeschakeld neemt de taken van de HRM afdeling over en dient dus als het ware als een HR salarisservice. HRM staat voor Human Resource Management en regelt alle personeelszaken zoals de administratie van het personeel. 

Veel loonbureaus bieden salarispakketten aan die over eigen functionaliteiten beschikt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een salarispakket te kiezen en daardoor gebruik mag maken van een software. De online software maakt het mogelijk om op iedere plaats beschikking te hebben over de salaris administratie, het is zelfs mogelijk om als personeelslid de jaaropgave in te zien.

http://www.cbbs.nl