Nieuwe artikelen

Je huis in de steigers zetten: Zo pak je het aan

Een steiger opbouwen is voor de vakman erg gemakkelijk, omdat deze het dagelijks doet. Voor een particulier die niet iedere dag in de bouw zit, kan het lastig zijn. Een steiger huren is dan ook niet zo gemakkelijk als het wellicht lijkt, omdat er veel verschillende vormen en maten te huren zijn. Een rolsteiger kan dan bijvoorbeeld wel handig lijken, maar kan ook andere gevaren met zich meebrengen. In dit blog artikel willen we je dan ook op weg helpen door het uitleggen hoe je het huren van een steiger aanpakt!

De keuze voor een steiger

Er zijn verschillende soorten steigers te huren. Het is dan ook per klus verschillend welke steiger je het beste kunt gebruiken. Daarom is het belangrijk om van te voren goed te bekijken waar je de steiger precies voor nodig hebt. Daarnaast moet je natuurlijk ook de hoogte en breedte van de steiger weten. Wanneer je dit goed hebt opgeschreven, kun je een steiger huren. Je kunt dan ook altijd advies inwinnen als je hem gaat huren. De specialisten weten je dan ook altijd te vertellen welke steiger je moet huren.

De steiger opbouwen

Het opbouwen van een steiger is een belangrijke klus. Dit moet namelijk op een goede en veilige manier gebeuren. Er is altijd een beschrijving bij hoe je hem moet opbouwen als je hem huurt. Het is daarnaast ook verstandig om een checklist na te gaan. Zo is het controleren van de steiger voordat je hem opbouwt altijd slim. Een steiger opbouwen is in principe voor iedereen mogelijk. Het is echter wel zo dat er altijd gevaren bij komen kijken. Voorzichtig te werk gaan bij de opbouw is dan ook altijd verstandig. Wanneer je een rolsteiger huurt, is het kiezen van een plek belangrijk. Vervolgens moet je de wielen vastzetten, zodat de steiger niet wegrolt. Vervolgens ga je de steiger langzaamaan omhoog bouwen. Let er wel op dat alles goed vast klikt en de steiger waterpas staat. Let er daarnaast ook op dat voordat je een verdieping hoger gaat, alle onderdelen goed vast zitten!

 

https://www.riscript.nl/

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Riscript.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Werkschakelaar versus hoofdschakelaar: wat is het verschil?Elektriciteit is essentieel, maar er veil

Werkschakelaar versus hoofdschakelaar: wat is het verschil?Elektriciteit is essentieel, maar er veilig mee omgaan is heel belangrijk. In een installatie spelen verschillende schakelaars een rol, zoals de hoofdschakelaar en werkschakelaar. Weten wat ze doen en wanneer je ze gebruikt helpt risico’s voorkomen en zorgt voor een veiligere werkomgeving. De hoofdschakelaar: de centrale uit- en aanzetknopDe hoofdschakelaar is het centrale punt in je installatie. Hiermee schakel je de volledige stroomtoevoer naar je woning of gebouw aan of uit. Dit is handig bij noodgevallen of als je helemaal geen stroom wil. De hoofdschakelaar zit altijd in de meterkast en zorgt voor snelle onderbreking van de stroom naar alle groepen. Wat doet een werkschakelaar precies?Een werkschakelaar maakt een deel van de installatie spanningsvrij. Dit is belangrijk bij onderhoud of reparatie. Zo voorkom je dat er onverwacht stroom op die groep staat en vergroot je de veiligheid voor jezelf en anderen. Daarnaast zorgt het

Gepubliceerd door Riscript.nl