Riscript
Image default
Winkelen

Kies voor een waterfles

De adviezen om iedere dag ten minste 1,5 tot 2 liter water te drinken midden in de zomer hoor je steeds vaker. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan wat het gebruik van flessenwater met zich meebrengt? Wil je al dat plastic verspillen of maak je liever een bewuste keuze voor een milieuvriendelijke oplossing? Kies voor een waterfles.

Hergebruikbare waterfles

Een hergebruikbare waterfles is de meest milieuvriendelijke optie als je een betrouwbare waterbron hebt. Als je een hergebruikbare waterfles gebruikt, kun je je totale effect op het milieu verminderen door minder plastic te verspillen. Voordat je een hergebruikbare waterfles koopt, moet je de betrouwbaarheid ervan checken. Een goed ontworpen hergebruikbare waterfles heeft verschillende filteropties. Bovendien kun je met een hergebruikbare waterfles altijd vers water krijgen. Ten slotte is het gebruik van een hergebruikbare waterfles effectiever dan het gebruik van flessenwater.

Waterflesjes van plastic

Als je een waterfles van plastic hebt gezien, zul je waarschijnlijk hebben gemerkt dat deze gemakkelijk te vervoeren is. Veel waterflessen van plastic zijn licht en ideaal om mee te nemen. Dit is prettig voor mensen die willen dat hun waterflessen klein, stevig en flexibel zijn. Een ander voordeel van het gebruik van een waterfles van plastic is dat deze gemakkelijk te reinigen is met alleen warm water en een spons.

Thermosflessen

Thermosflessen zijn gemaakt van dubbelwandig roestvrij staal. Ze kunnen het afgegeven water of sap warm of koud houden, afhankelijk van de volgorde waarin je ze gebruikt. Omdat deze flessen gemaakt zijn van duurzaam materiaal, kun je deze gebruiken van generatie op generatie. Dit betekent dat je geen verspilling van plastic hebt als je een thermosfles hebt. Bovendien houdt een thermosfles je water of sap ook lekker fris, wat betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken over het krijgen van een te warme of te koude drank.

Conclusie

Kortom, het is belangrijk om een bewuste keuze te maken voor een milieuvriendelijke oplossing. Als je voor een waterfles kiest, zijn er verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Hergebruikbare waterfles, waterflesjes van plastic en thermosflessen zijn allemaal goede opties voor het gebruik van waterflessen. Kies voor een waterfles om verspillen te verminderen en je effect op het milieu te verminderen.