Nieuwe artikelen

Lymfoedeem

Er hoopt zich een abnormale hoeveelheid vocht en eiwitten op in een arm, been, de romp, de hals, het bekken of het gezicht bij lymfoedeem. De mogelijke klachten van lymfoedeem zijn een zwaar en moe gevoel en veranderingen aan de huid met soms ook zwellingen. Het is zaak dat lymfoedeem zo vroeg mogelijk aan gepakt wordt, want hoe eerder het behandeld zal worden, hoe groter de kans is dat de zwelling minder zal worden of stabiel blijft.

Als je er op tijd bent is er dan ook een grote kans dat het lymfoedeem een langere tijd weg zal blijven. Al helemaal wanneer je alles doet wat mogelijk is om het risico op de terugkeer te verkleinen. Er is natuurlijk wel altijd een kans dat het terugkomt, omdat lymfoedeem een chronische aandoening is.

Een vergrootte kans op lymfoedeem ontstaat als er door een behandeling van kanker lymfeklieren verwijderd zijn of beschadigd zijn. Ook ontstaat er een kans op lymfoedeem als een tumor of uitzaaiingen tegen je lymfevaten aandrukken. Dit zorgt er namelijk voor dat het lymfestelsel niet meer goed kan werken. Als je al lymfoedeem had, kan het lymfoedeem erger worden door kanker of de behandeling van kanker. Ook kunnen er hierdoor nieuwe klachten ontstaan.

De diagnose van lymfoedeem kan vaak al op basis van het verhaal en een lichamelijk onderzoek gesteld worden door een arts. Om achter de oorzaak van het lymfoedeem te komen kunnen er dan ook verschillende onderzoeken ingezet worden.

Het is zo dat bij lymfoedeem de problemen vaak levenslang zullen vasthouden. De behandeling die plaats zal vinden is afhankelijk van wat het precieze probleem is. Het belangrijkste onderdeel van de behandelingen van lymfoedeem is dan ook het minimaliseren van de vochtophoping, omdat de kans op huidproblemen en infecties hierdoor zo laag mogelijk gehouden kan worden. Het beperken van deze vochtophoping kan op verschillende manieren gedaan worden. Een voorbeeld hiervan is het dragen van een therapeutisch elastische kous.

https://www.lymphedivas.eu/

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Riscript.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Werkschakelaar versus hoofdschakelaar: wat is het verschil?Elektriciteit is essentieel, maar er veil

Werkschakelaar versus hoofdschakelaar: wat is het verschil?Elektriciteit is essentieel, maar er veilig mee omgaan is heel belangrijk. In een installatie spelen verschillende schakelaars een rol, zoals de hoofdschakelaar en werkschakelaar. Weten wat ze doen en wanneer je ze gebruikt helpt risico’s voorkomen en zorgt voor een veiligere werkomgeving. De hoofdschakelaar: de centrale uit- en aanzetknopDe hoofdschakelaar is het centrale punt in je installatie. Hiermee schakel je de volledige stroomtoevoer naar je woning of gebouw aan of uit. Dit is handig bij noodgevallen of als je helemaal geen stroom wil. De hoofdschakelaar zit altijd in de meterkast en zorgt voor snelle onderbreking van de stroom naar alle groepen. Wat doet een werkschakelaar precies?Een werkschakelaar maakt een deel van de installatie spanningsvrij. Dit is belangrijk bij onderhoud of reparatie. Zo voorkom je dat er onverwacht stroom op die groep staat en vergroot je de veiligheid voor jezelf en anderen. Daarnaast zorgt het

Gepubliceerd door Riscript.nl