Riscript
Image default
Computers / Systems

Drummen is gezond

Het bespelen van een drumstel is een intensieve bezigheid. Het drummen kost veel mentale inspanning, maar ook fysieke. Met drumstick zal je snel moeten drummen om zo een bepaald nummer te kunnen spelen. Het vergt coördinatie, skills en geduld. Het leren van een instrument kost veel tijd, maar het is het zeker waard om een instrument te bespelen. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een online drumles volgen. Je hoeft dus niet de deur uit tijdens deze moeilijke tijden. Het kabinet wilt dat iedereen zoveel mogelijk binnen blijft en om je te vermaken is het leuk om een instrument te leren. Drummen is een gezonde bezigheid en waarom precies vertellen we je verder in deze blog.

Drummen is een intensieve bezigheid. Je kan drummen ook wel zien als een sport. Tijdens het drummen verbrand je namelijk enorm veel calorieën. Een uur drummen staat gelijk aan een verbranding van zo 400 tot 600 calorieën. Omdat je huis niet uit mag, is dit een mooie bezigheid om toch nog fit te blijven. Een mooie reden dus om een online muziekles te volgen.

Drummen is niet simpel op wat drums slaan en dan komt er wat moois uit. Drummen is een denksport. Je kunt het zien als een vorm van wiskunde. Drummers zijn namelijk constant aan het goochelen met wiskundige  breuken. Dit doen ze bij bijvoorbeeld herhaalde patronen of als ze een deel nodig hebben bij een bepaalde noot.

Het bespelen van een muziek instrument is een manier op je emoties te uiten. Ook met het drummen kun je emoties uiten. Heb je opgekropte emoties? Drum ze er dan even lekker uit en voel je erna weer goed. Drummen is de manier om je emoties te uiten. En is rondom deze moeilijke tijd is het goed om jezelf even lekker te laten gaan tijdens het drummen. Zelfs je buren zouden een drumconcert kunnen waarderen tijdens deze moeilijk dagen.

 

https://www.onlinedrumles.nl/