Nieuwe artikelen

Praktische klustips voordat je gaat klussen

Praktische klustips zijn natuurlijk altijd welkom. Of je nou je keuken of badkamer gaat verbouwen, een serre plaatsen of misschien wil je alleen een extra stopcontact toevoegen in je woning, deze tips kun je altijd gebruiken. Met de tips die hieronder besproken worden kun je je veiligheid waarborgen en kun je voorkomen dat je vooraf en tijdens het klussen met problemen zal kampen.

Waar moet je nou precies rekening mee houden voordat je gaat klussen?

Het eerste wat je kan doen is een draaiboek maken van de klusjes die je wil gaan uitvoeren. Hierbij zal je stap voor stap elk project kunnen beschrijven en checklists maken. In deze checklists neem je alle benodigdheden op voor de verschillende klusjes, zoals welke schroeven je nodig hebt, torx schroeven of snelbouwschroeven. Wat ook belangrijk is, is dat je de kleurnummers van bijvoorbeeld gebruikte verf bijhoud. Zo vergeet je niet welke kleur je precies hebt gebruikt wanneer je bijvoorbeeld te weinig verf hebt gekocht en de juiste kleur bij moet kopen.

Ga ook even na of je misschien een bouwvergunning nodig hebt. Dit kun je doen bij de Dienst Bouw- en Woontoezicht van je eigen gemeente.

Bij sommige afwerkproducten is het nodig om ze enkele dagen te laten acclimatiseren voordat je ze kunt gebruiken. Een voorbeeld van zo een product is hout.

Zorg ervoor dat je foto’s maakt van de werkzaamheden, vooral van leidingwerk en installaties die later aan het zicht onttrokken zullen worden.

Denk aan noodvoorzieningen wanneer je werkzaamheden uit gaat voeren waarbij gas, elektra en water afgesloten moeten worden.

Zorg ervoor dat je de technische installatievoorschriften van bijvoorbeeld je cv-ketel bekijkt. Ga hierbij ook na of de cv-ketel nog steeds zal voldoen aan alle eisen in de nieuwe situatie.

Er moet vooraf bedacht worden hoeveel stopcontacten en hoeveel schakelaar je op welke plek wil hebben. En bezuinig ook zeker niet op materiaal. Dit kan namelijk erg veel tijd en ergernissen besparen en is ook een stuk veiliger.

https://www.bnvtools.nl/

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Riscript.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Werkschakelaar versus hoofdschakelaar: wat is het verschil?Elektriciteit is essentieel, maar er veil

Werkschakelaar versus hoofdschakelaar: wat is het verschil?Elektriciteit is essentieel, maar er veilig mee omgaan is heel belangrijk. In een installatie spelen verschillende schakelaars een rol, zoals de hoofdschakelaar en werkschakelaar. Weten wat ze doen en wanneer je ze gebruikt helpt risico’s voorkomen en zorgt voor een veiligere werkomgeving. De hoofdschakelaar: de centrale uit- en aanzetknopDe hoofdschakelaar is het centrale punt in je installatie. Hiermee schakel je de volledige stroomtoevoer naar je woning of gebouw aan of uit. Dit is handig bij noodgevallen of als je helemaal geen stroom wil. De hoofdschakelaar zit altijd in de meterkast en zorgt voor snelle onderbreking van de stroom naar alle groepen. Wat doet een werkschakelaar precies?Een werkschakelaar maakt een deel van de installatie spanningsvrij. Dit is belangrijk bij onderhoud of reparatie. Zo voorkom je dat er onverwacht stroom op die groep staat en vergroot je de veiligheid voor jezelf en anderen. Daarnaast zorgt het

Gepubliceerd door Riscript.nl