Riscript
Image default
Financieel

Tether overtreft XRP opnieuw

Tether (UDST), ’s werelds grootste stablecoin wat marktkapitalisatie aangaat, heeft opnieuw grote altcoin XRP overtroffen.

Op 1 september overtrof Tether XRP als de op twee na grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie, en werd het de op een na grootste altcoin na Ether (ETH).

USDT-market cap is goed voor meer dan $ 13,4 miljard, volgens gegevens van crypto analytics website Coin360. Is XRP nu de vierde grootste munt met de marktkapitalisatie op $13 miljard.

De laatste beweging in ranking is niet nieuw voor de crypto-markt in 2020. Tether overtrof XRP als de op twee na grootste crypto al eerder in mei 2020.

Beide cryptocurrencies hebben hun marktkapitalisatie sindsdien aanzienlijk verhoogd. Zoals gemeld, Tether eerder overtroffen door XRP op een marktkapitalisatie van ongeveer 8,8 miljard dollar, terwijl XRP’s marktkapitalisatie goed was voor 8,6 miljard dollar op dat moment.

De daling in de ripple koers komt kort na een senior Ripple exec beweerde dat XRP niet concurreert met stablecoins. Op 19 augustus zij Emi Yoshikawa, senior director global operations bij Ripple, dat XRP niet concurreert met stablecoins of central bank digital currencies (CBDC).

Volgens Yoshikawa is XRP complementair aan de wereldwijde vooruitgang in stablecoin en CBDC-ontwikkeling. “Wij geloven dat verschillende stablecoins en CBDCs synergie zullen creëren door te reageren op het liquiditeitsprobleem door onafhankelijke crypto-activa, XRP, te overbruggen,” aldus de topman.

Tether’s nieuwe markt cap mijlpalen komen te midden van massale groei in stablecoins dit jaar. Zowel Tether als USD Coin (USDC) hebben onlangs belangrijke mijlpalen bereikt, met USDC die in juli 2020 $ 1 miljard heeft gebroken.

In tegenstelling tot zeer volatiele crypto-activa zoals Bitcoin (BTC), zijn stablecoins zoals USDT ontworpen om een digitale weergave van fiat-valuta’s zoals USD te bieden en een “stabiele” prijs te garanderen. Gekoppeld aan de USD een-op-een, Tether’s prijs is altijd gelijk aan een dollar.

Het verstrekken van een “stabiele” cryptogeld zorgt er voor dat Tether de grootste crypto valuta in termen van dagelijkse transactie volume is geworden. Het dagelijkse handelsvolume van Tether is goed voor meer dan $ 10 miljard, en overtreft bitcoin’s $ 9,5 miljard. Tether is ook groter dan de belangrijkste betalingsverwerker PayPal in termen van gemiddelde dagelijkse overdracht volume.

https://cryptobenelux.com/ripple-koers/