Riscript
Image default
Dienstverlening

Waar moet je op letten als je een website gaat hosten

Weet u niet waar u terecht moet voor een webhost voor uw zakelijke website? Er zijn veel dingen te overwegen bij het kiezen van een webhost, maar u hoeft niet te worden geïntimideerd. Hier is wat u moet weten om het juiste te kiezen voor uw bedrijf.

Wat weet u over webhosting? Als u de normale eigenaar van een niet-technisch bedrijf bent, waarschijnlijk niet veel. En dat zou je niet moeten doen. Het is uw taak om uw bedrijf te runnen – geen expert te zijn in hoe webservers werken.

Maar op een gegeven moment zal de beslissing voor je liggen. U bepaalt zelf waar uw website zal wonen – en het is een grotere beslissing dan u denkt. Moet je bijvoorbeeld gaan voor een goedkope hosting of kun je beter kiezen voor duurdere opties zoals VPS hosting?

De basis

Laten we het opsplitsen in de eenvoudigste termen. Je woont in een soort huis – een echt huis, een appartement, een flatgebouw, of misschien een van die nieuwe trendy kleine huisjes. Je leven zou waarschijnlijk heel moeilijk zijn zonder een thuis. Hetzelfde met bedrijven. Kun je je een supermarkt voorstellen zonder fysieke locatie? Dat zou chaos zijn!

Uw website werkt op dezelfde manier. Om te werken, moet het ergens worden gehuisvest. Een webhost plaatst uw site op hun webservers. Zonder een webserver zou uw site het internet niet halen. Het zou niet verder gaan dan je computer.

Tenzij u uw eigen server bezit (u zou waarschijnlijk dit artikel niet lezen als u dat deed), moet u ruimte huren op de servers van iemand anders. Maar hoe weet u wie u moet gebruiken en wat u nodig hebt?

1. Gebruik uw web-persoon niet

Sorry als we webdesigners boos maken, maar het plaatsen van uw site op iemands privéserver is meestal een slecht idee. Wat als je later je web persoon moet ontslaan? Bedenk hoe onhandig het is om ze te ontslaan en vraag hen om deel te nemen aan het verplaatsen van uw site naar een andere host?

Of nog erger, wat als ze boos zijn en je proberen te beschuldigen van een bizarre vergoeding om de site te verplaatsen? Je wilt ALTIJD je website op neutraal terrein. U moet de totale controle over uw webhost behouden. Als je de persoon moet ontslaan, verwijder je eenvoudigweg zijn toegang tot de host.

2. Gebruik een groot bedrijf

Eigenaren van kleine bedrijven begrijpen de moeilijkheid om een ​​bedrijf te laten groeien, maar webhosting is het best bij grote bedrijven te houden. Grote bedrijven bieden 24/7 technische ondersteuning, beschermen tegen cyberaanvallen, kopen de nieuwste technologie aan en bieden over het algemeen de meest betrouwbare service tegen de beste prijs.

Kleinere bedrijven zullen vriendelijker zijn om mee te praten aan de telefoon of via een chat, maar ze hebben niet de middelen om de technologiediensten van grotere webhostingbedrijven aan te bieden.

3. Gebruik een beheerde server

Laat de term je niet intimideren. Zie het als volgt: als u heel weinig over iets weet, wilt u dan iemand die meer weet dan u als uw manager? Natuurlijk doe je dat. Dat is wat een beheerde server is: een server met een geautomatiseerd en menselijk managementteam dat het voor u houdt. Beheerservices omvatten mogelijk automatische back-ups, virusscanning, software-updates, monitoring van de servergezondheid en meer.

Met een niet-beheerde server is het enige beheer dat u krijgt een garantie dat de server zal werken. In de meeste gevallen moet u zelfs al uw eigen serversoftware installeren. Weet je hoe je dingen zoals Apache, Ubuntu, MySQL en andere supertechnische dingen zoals dat moet installeren? Zo niet, dan wilt u een beheerde server.

https://www.webhost4you.nl/