Riscript
Image default
Bedrijven

Ben jij op zoek naar een architect in Hoofddorp? Drie tips

Woon of werk jij in Hoofddorp? En wil jij jouw woning en/of bedrijfsruimte laten ontwerpen door een architect? Het kan lastig zijn om te bepalen door welke architect of door welk bureau in Hoofddorp en omgeving je je woning en/of bedrijfsruimte het beste kunt laten ontwerpen. In dit artikel helpen we je daarom op weg met een drietal tips.

 

Tip 1. Kijk goed naar het inhoudelijke specialisme van de architect

Zoals elke beroepsgroep, hebben architecten een inhoudelijk specialisme. Dit specialisme van de architect in Hoofddorp die jij op het oog hebt kan ofwel goed passen bij wat jij wil laten bouwen of renoveren – of het past misschien minder goed. Als jij een architect benadert die goed is in het inrichten van bijzonder gestyleerde en comfortabele woningen, dan weet hij of zij misschien minder over wat benodigd is om een kantoor zo te ontwerpen dat mensen er ook productief in kunnen zijn. Als jij op zoek gaat naar een architect in de regio Hoofddorp, vraag de architect dan gerust wat zijn of haar specialisme is.

 

Tip 2. Beoordeel de kwaliteit van de architect

Niet iedere architect is even goed. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar helaas is niet iedere architect even goed. Kijk daarom kritisch naar alles wat je tegenkomt van de architect. Allereerst kun je eens naar de website van de architect kijken: hoe professioneel en modern ziet deze eruit. Daarna kun je het gebouw waar de architect in gevestigd is eens bekijken.

 

Een ander aspect waar je de kwaliteit van architecten op kunt beoordelen zijn de beoordelingen van andere of eerdere klanten. Hierbij kun je naar het aantal sterren kijken. Wat je ook een goed beeld geeft is wat andere klanten hebben geschreven. Als je zo sorteert dat de reviews met het minst aantal sterren bovenaan komen te staan, dan kun je de meest kritische reviews lezen. Zo weet je het beste wat voor negatieve ervaringen jij dient te voorkomen. Hier kun je dan in gesprekken met de architect op aansturen.

 

Tip 3. Luister naar je gevoel

Het klinkt misschien als een cliché, maar bij dit soort beslissingen is het vaak goed om naar je gevoel te luisteren. De gebouwen waar je in woont en werkt zijn vaak toch een beetje je kindje: je wil met een gevoel van trots ernaar kunnen kijken en met een hart dat overloopt erover kunnen praten.

https://basvogelpoel.nl/architect-hoofddorp/