Riscript
Image default
Bedrijven

Een drukvat op maat gemaakt

Als je een drukvat nodig hebt voor een specifiek productieproces, waarin bepaalde vloeistoffen of gassen gebruikt worden, dan is een op maat gemaakt drukvat een voor de hand liggende keuze. Een dergelijk drukvat moet voldoen aan strenge eisen en normen, waarvan slechts een gekwalificeerde producent op de hoogte is. En het moet voorzien zijn van de H en H1 certificering. Alleen als een producent deze certificeringen in het bezit heeft, kan het bedrijf in eigen beheer drukvaten ontwerpen en bouwen.

 

Hoe produceert men een gecertificeerd drukvat?

Als je een drukvat laat bouwen, zal je merken dat er, voorafgaand aan de bouw van het gewenste drukvat, een intensief overleg plaatsvindt met de projectmanager, die de leiding heeft. Alle ins en outs worden uitgebreid besproken, er worden gedetailleerde tekeningen gemaakt, er vindt, als nodig een risicoanalyse plaats en er wordt een test- en inspectieplan gemaakt. De engineer gaat hier intensief mee aan de slag en zoekt contact met jou, als dit tussentijds nodig is. Ook de juiste materiaalkeuze wordt overlegt, zodat de output zoals gewenst uitgevoerd kan worden.

 

Toevoegingen en afwerking van een op maat gemaakt drukvat

Jij als opdrachtgever weet of het drukvat dat geproduceerd gaat worden, homogeen moet zijn, of dat er roerwerk of andere appendage in het drukvat aanwezig moet zijn voor bepaalde processen, die in het drukvat plaats gaan vinden. De montage van appendages wordt niet door de producent van het drukvat gedaan, maar door de leverancier. De projectmanager regelt dat dit optimaal gebeurt. Zodra dat klaar is, wordt het drukvat afgewerkt. Het drukvat wordt dan gebeitst of gepassiveerd. Waarvoor gekozen wordt, overleg je ook met de project engineer. Na installatie van het drukvat voert de fabrikant de inspectie, het onderhoud en eventuele reparaties uit, want hij kent het drukvat als geen ander.