Riscript
Image default
Bedrijven

Het ingenieursbureau Maters en De Koning heeft veel ervaring in de industrie

Het ingenieursbureau Maters en De Koning heeft al veel projecten achter zich liggen. De meeste projecten gingen om het verbeteren of nieuw ontwerpen van een waterkade, het ontwerpen en adviseren in infrastructuur, het ontwerpen van nieuwe gebouwen en de inrichting daarvan en ze kunnen nog veel meer. In dit artikel vertel ik over de bezigheden van het ingenieursbureau Maters en De Koning. 

De opdrachten 

De meeste opdrachten komen vanuit de bouw of de gemeente van het dorp of stad waarin het project is. Soms krijgen ze ook opdrachten vanuit de overheid of vanuit andere landen. De opdrachten kunnen vrij variëren. De ene keer bedenken, berekenen en ontwerpen ze alleen hetgeen waarin een nieuw project gestart gaat worden en de andere keer lopen ze volledig mee in het hele project, dan ontwerpen ze, adviseren ze en analyseren ze nog aan het einde van het project. In dat opzicht leiden ze het hele project. 

Een paar projecten voorbeelden

Het bedrijf heeft al vele jaren ervaring en daarom kunnen ze met trots hun projecten tonen op de website. Het zijn er heel veel, daarom vertel ik er over een paar die ze hebben gedaan. 

  • Container Transferium Alblasserdam, hiervoor is er gevraagd om een ontwerp te maken voor een nieuwe kadeconstructie voor het realiseren van de CTA in de polder ‘Het Nieuwland’ als doel het container verkeer over de weg te verminderen.

  • Woonzorgcomplex Ooltgensplaat, dit was een nieuwbouwproject van woningbouwvereniging Beter Wonen te Ooltgensplaat. Maters en De Koning heeft de complete engineering van het complex op basis van het ontwerp van Studio Architecture te Middelharnis. 

  • Keenesluis in opdracht van Waterschap Brabantse Delta hebben Maters en De Koning diverse engineers werkzaamheden mogen verrichten voor de restauratie van de Keenesluis. Werkzaamheden zoals het inspecteren van de sluis, het constructieve beschouwen van onderdelen, het opstellen van een investering en het vervaardigen van het bestek voor de uitvoering.