Riscript
Image default
Bedrijven

Linkbuilding; een korte intro

Kan je geen succes online vinden met je website? Zelfs als heb je een perfecte website klaar staan kan het voorkomen dat je vrijwel geen verkeer krijgt op je site. Dit komt omdat jouw linkprofiel nog niet goed is. Dit houdt in dat je website niet snel wordt weergeven op sites zoals google en waardoor potentiële klanten niet de kans krijgen om jouw website te zien.

Jouw website populairder maken op zoekmachines zoals google gaat niet zomaar.

Om dit te doen moet je een process voltooien dat linkbuilding heet. Maar dit process is niet bekend bij iedereen, zeker niet hoe je dat zou moeten doen voor je eigen website.

Er komen allerlei trucjes bij en regels waaraan je moet voldoen. Maar als het eenmaal werkt kan je genieten van veel meer verkeer op je website.

Een samenvatting van de linkbuilding activiteiten.

Het concept van linkbuilding is eigenlijk erg simpel. Bij deze manier van online marketing zorg je ervoor dat links van jouw website in artikelen in andere websites staan zodat jij meer verkeer krijgt. Dit wordt gedaan door middel van blogs of speciale linkbuilding teksten.

Ook zorgen de extra links op die sites dat de zoekmachines zoals google jouw site als meer betrouwbaar zien en dus ook je site hoger gaan zetten in de resultaten, wat ervoor zorgt dat je sneller wordt gevonden door geïnteresseerde klanten.

Wat zijn nog meer de voordelen van linkbuilden?

Naast het bijkomende verkeer op je website brengt het linkbuilden ook wat andere voordelen mee. Ten eerste kan je erg snel de resultaten inzien. Door het gebruik van gespecialiseerde programma’s zie je gelijk alle data van je linkbuilding en ook dus het verkeer. Hierdoor kan je zelf heel efficiënt het process aanpassen indien dat moet. 

Verder zijn de kosten van de linkbuilding veel lager dan bij traditionele manieren van marketing zoals tv of folders. Wil je de linkbuilding uitbesteden? Dan kan dit heel makkelijk en goedkoop door middel van gespecialiseerde bedrijven.

Ook internationaal succes is makkelijker te krijgen

Naast de eerder genoemde voordelen is er een ander belangrijk aspect aan linkbuilden.

Je kan namelijk erg makkelijk het buitenland ook bereiken. Als je kiest voor een linkbuilding internationaal plan dan kan je erg gemakkelijk andere landen bereiken op manieren dat vroeger niet mogelijk was. En dat allemaal zonder te hoeven reizen!

Belangrijk om te onthouden is dat bij het internationaal linkbuilden je goed moet letten dat je niet hetzelfde doet als bij binnenlandse linkbuilding. Je moet een ander linkbuilding strategie per land gebruiken om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen.

Hoe start je het linkbuilding process op?

Het principe van linkbuilding is nog redelijk simpel maar het uitvoeren kan erg lastig zijn. Weten op welke sites je de links moet verspreiden of welke zoekwoorden je moet gebruiken. Dit zijn allemaal lastige aspecten voor beginners van linkbuilding.

Door de moeilijkheidsgraad van linkbuilding zijn er speciale bedrijven opgezet die zich focussen op het linkbuilden. Wanneer je jouw linkbuilding uitbesteedt aan deze bedrijven weet je zeker dat je een goede linkprofiel krijgt en dat je hoger in de resultaten van zoekmachines als google komt.