Riscript
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom is een kampeervakantie zo ontspannend?

Kamperen in de buitenlucht doet wonderen voor je gezondheid en je humeur. Je bent immers de hele dag buiten, krijgt volop frisse lucht binnen en ruikt de geur van bos, kruiden of bloesem. Je huid neemt bovendien vitamine D op, wat goed is voor je botten en het risico op ontstekingen verkleint. Bovendien daalt ook nog eens je bloeddruk dankzij de gezonde lucht en de afwezigheid van stress. Zie jij jezelf al aan je campingtafel zitten met een goed boek? Lees meer over hoe een kampeervakantie snel alle stress laat verdwijnen.

 

Volop genieten van je vrijheid met een campingtafel en relaxstoel

Tijdens een kampeervakantie ben je veel in beweging. Je tent opzetten, sporten, naar het strand, de omgeving verkennen. Omdat je buiten leeft ben je veel actiever en maakt je lichaam stoffen aan die je gelukkig maken. Steeds meer mensen nemen ook bewust rust van de tablet en telefoon. Laat de berichten op je telefoon voor wat ze zijn en zet een fijne relaxstoel of een ligbed neer om te zonnebaden of een dutje te doen. De campingtafel die je neerzet is niet alleen handig om aan te eten, maar ook ideaal voor het doen van gezelschapsspelletjes. Hiermee glijden al je gedachten van je af en maak je je hoofd helemaal leeg.

Meer tijd voor anderen en minder prikkels

Het is goed voor een mens om eens niet de hele dag met werk en huishoudelijke klusjes bezig te zijn die af moeten. Je hebt alle tijd voor elkaar en doordat de natuurlijke omgeving je zorgen van thuis wegneemt, krijg je vanzelf een goed humeur. Tijdens een kampeeruitje is een praatje aanknopen met de andere campinggasten voor veel mensen bovendien een gezellige sociale bezigheid, die een goed gevoel geeft. Ten slotte heb je op de camping minder te maken met kunstmatig licht en prikkels van televisie- en telefoonschermen, waardoor je veel beter slaapt. Je valt niet alleen sneller en makkelijker in slaap, maar je slaap is ook dieper.

Campingspullen die het leven makkelijker maken

Doordat je in een nieuwe omgeving verkeert, ben je alerter en nieuwsgieriger tijdens een vakantie. Omdat ook het koken op een camping anders gaat en je allerlei nieuwe klusjes hebt, zoals het droog houden van je spullen, denk je tijdens je kampeervakantie niet meer aan thuis. Gelukkig zijn er voldoende handige campingspullen verkrijgbaar, van campingtafels tot campingkeukens, die het campingleven een stukje praktischer maken. Probeer het zelf uit en ervaar de rust in je hoofd waardoor je weer nieuwe energie krijgt!