Riscript
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom is Onze Hoofdstad zo populair en geeft het bezoekers een warm en fijn gevoel?

Vaker wel dan niet, een bezoek aan een grote stad betekent veel rondrijden in het openbaar vervoer, verdwalen, vragen naar de routebeschrijving en vruchteloos proberen om kaarten te vinden. Maar, zoals bij zoveel andere aspecten, is Amsterdam een geval apart; iedereen die in een Amsterdams stadshotel verblijft, zal merken dat de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad vrij gemakkelijk te voet te bereiken zijn, en op eigen kracht is het inderdaad de allerbeste manier om de talloze geneugten van de stad te ontdekken.

Waarom is Amsterdam een makkelijke stad om uit de voeten te komen?

Hoewel de oriëntatie in het centrum van Londen of in een stad als New York lastig kan zijn, en een bus of de metro vaak de beste keuze is, zult u merken dat niets in deze compacte stad te ver van de rest af staat. Als u niet een van die mensen bent die overal heen moeten rijden, en het niet erg vindt om een beetje te lopen, zult u merken dat u gemakkelijk toegang heeft tot een van de belangrijkste toeristische attracties van uw Amsterdamse stadshotel.

De aard van de Nederlandse hoofdstad zelf maakt het gemakkelijk om je te voet te verplaatsen. Het verkeer is zeer netjes en georganiseerd, en de meeste plaatsen waar u naartoe wilt gaan zijn gereserveerd voor voetgangers of hebben in het beste geval een grote laan naast zich. In feite zijn het, in tegenstelling tot de norm, de fietsers die het gevaarlijkst zijn voor een voetganger in de stad, omdat ze zich meestal gedragen als echte automobilisten!

De plaatselijke bevolking kan ook bijdragen aan een fijne sfeer

Bovendien zijn de plaatselijke bewoners, in tegenstelling tot veel andere toeristische steden, niet onbeschoft of abrupt, en gedragen ze zich ook niet alsof ze moe zijn van buitenlanders. In plaats daarvan, als u in een Amsterdams stadshotel verblijft, zult u merken dat zowel het personeel als de voorbijgangers op straat beleefd en behulpzaam zijn, en de meesten zullen een glimlach voor u hebben of zelfs een beetje plagerij. Het is dus een duidelijke verbetering ten opzichte van de gemiddelde Londenaar.

Waarom kun je Amsterdam met London vergelijken?

En over Londen gesproken, de Nederlandse hoofdstad is net zo gestructureerd als de hoofdstad van Engeland, zij het op een veel kleinere en quainter schaal. De meeste woonblokken en wijken liggen aan de rand van de stad en zijn met de trein bereikbaar; het centrum is vooral gewijd aan musea, monumenten, het winkelgebied en andere toeristische attracties, allemaal relatief dicht bij elkaar. Verlaat tijdens uw verblijf in de stad uw Amsterdamse stadshotel en ga bezoek het mooiste museum van Nederland onder andere het Amsterdam Museum, het Van Gogh Museum, het Rijskmuseum, het Anne Frank Huis of de Nederlandse uitlopers van het beroemde Londense wassenbeeldenmuseum Madam Tussaud’s.

https://ticketforsale.nl/