Riscript
Image default
Computers / Systems

Handig hulpmiddel bij inparkeren

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker, achteruitrijcamera’s. Bij nieuw gebouwde auto’s zijn ze vaak al geïnstalleerd, maar heeft u nu een wat oudere auto en bent u toch geïnteresseerd in dit handige hulpmiddel, lees dan vooral verder.

Een achteruitrijcamera is een type videocamera die speciaal is ontworpen om aan de achterkant van het voertuig te bevestigen. Via deze camera krijgt de bestuurder beelden op zijn of haar dashboard te zien waardoor er precies in de gaten kan worden gehouden wat er zich allemaal achter het voertuig afspeelt. Hierdoor is het een stuk makkelijker inparkeren en kunnen ongelukken worden voorkomen.

Toch hoor je nog vaak twijfels over zo’n systeem. Bezwaren als “Ik wil niet dat mijn auto alle controle heeft”, dat men liever vertrouwt op de eigen ogen of dat het ingewikkeld is hoor je regelmatig. Zo’n camera is alleen een visueel hulpmiddel, je bepaalt nog volledig wat je zelf doet. Dus u hoeft de controle niet uit handen te geven. Ingewikkeld is het ook niet. Als je de auto in zijn achteruit zet verschijnt er op het dashboard en beeld van de achteruitrijcamera. That’s it. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Uit een onderzoek bleek dat zo’n 51% van alle automobilisten in het afgelopen jaar wel een ongelukje heeft gehad met parkeren en zo dus schade veroorzaakte. Waarom het risico lopen als er dergelijke hulpmiddelen beschikbaar zijn?

Er is een groot aanbod aan achteruitrijcamera’s op de markt. Tal van uiteenlopende modellen voor verschillende voertuigen.  Teveel om allemaal te beschrijven. Maar grofweg bestaan er twee systemen. Namelijk een analoog en een draadloos systeem. Beide systemen hebben zo hun voor- en nadelen. Daarom is het aan te raden je goed in te lezen wanneer je overgaat tot aankoop. Een draadloos systeem heeft bijvoorbeeld als voordeel dat bekabeling overbodig is, maar zijn meestal wel iets duurder in prijs. Kijk eens op de site van een specialist als van Zwitserland voor meer informatie over de verschillende modellen en prijzen. lees meer op www.vanzwitserland.nl.

http://www.vanzwitserland.nl

Gerelateerde artikelen

Social engineering attack by a fake engineer, slotenmakersonam.nl explains how.

Het kopen van een laptop en besturingssystemen

Online shoppen of kies je voor de fysieke winkel?