Riscript
Image default
Computers / Systems

Het uitbesteden van de loonadministratie

Aan het ondernemerschap zit veel tijd aan verbonden. Als ondernemer zijn er namelijk verschillende kernactiviteiten waar uw zorg naartoe dient te gaan. Het is leuk en spannend maar ook heel hard werken. U bent namelijk verantwoordelijk voor heel veel zaken. Zoals het bewerkstelligen van de juiste waarde propositie voor uw klant. Om ervoor te zorgen dat u de waarde en kwaliteit die u aan uw klanten beloofd te waarborgen is het van belang om ook bepaalde zaken uit handen te geven. Vaak beschikt u als ondernemers namelijk niet over alle kennis om alle key-resources goed aan te trekken. Het is daarom van belang om bepaalde dingen te outsourcen.

Als onderneming kunt u verschillende dingen uit besteden. Een van die dingen is het regelen van het salaris van uw werknemers. U wilt zelf niet in conflict komen met uw werknemers. Het is daarom van belang om dit zo goed mogelijk te organiseren. Door middel van een salarisservice, kunt u de verantwoordelijkheid voor de salarisverwerking uitbesteden. Hierdoor hoeft u zelf niet meer zorgen te maken over het uitbetalen van de werknemers. Deze salarisservice is gekoppeld aan een salarissoftware. Op deze manier heeft u als ondernemer constante toegang tot de gehele administratie. Deze salarisadministratie bestaat onder ander uit alle salarisstroken, journaalposten en loonstaten. Daarnaast kan er ook inzicht worden verkregen met de aangifte loonheffingen en pensioenaangifte en de jaaropgave van alle werknemers.

Naast dat de salarisservice de loonadministratie op zich neemt hoeft u zich ook niet zorgen te maken over de ontwikkelingen die er in de cao plaats vinden. Deze worden namelijk meteen doorgevoerd door de salarisservice zelf. Vaak kan een salarisservice ook gecombineerd met het uit besteden van de totale organisatie van de human resources. Hierbij kan gedacht worden aan de administratie van ziekte en verzuim. Maar ook consults met juristen en rechtsbijstandsverzekeraars.

http://www.cbbs.nl