Riscript
Image default
Computers / Systems

iPhone reparaties die gevaarlijk zijn

iPhones zijn zeer goede telefoons met software die goed is afgestemd op de apparatuur. Je ontkomt er echter niet aan om hem ooit te laten repareren, omdat er iets kapot is gegaan. De drie reparaties die het meest gevaarlijk zijn worden in dit artikel behandeld. Het gaat er echter niet om dat de iPhone reparaties zo gevaarlijk zijn, eerder de gevolgen van het uitstellen van repareren. De meest voorkomende is het beeldscherm. Ook de home knop gaat vaak stuk. Maar, misschien wel de gevaarlijkste, is waterschade, die kan namelijk tevens beide bovenstaande schades veroorzaken.

Beeldscherm gebroken of defect

Het beeldscherm kan op twee manieren kapot zijn. Het scherm zelf kan letterlijk gebroken zijn wanneer je iPhone is gevallen of als je erop bent gaan zitten. Echter kan dan ook het scherm heel blijven, terwijl het LCD kapot is en je niet of nauwelijks meer kan doen met je iPhone. De pixels zijn dan kapot en zwart of een willekeurige felle kleur. Deze tweede reparatie is duurder maar wordt vaker uitgevoerd, omdat de iPhone niet meer te gebruiken is. Met een gebroken scherm kan de iPhone echter sneller serieuze schade oplopen, waaronder een kapot LCD of een defect moederboard.

Home knop weg of niet-functionerend

De home knop kan niet werken, of hij kan helemaal weg zijn. Wanneer hij helemaal weg is loopt je iPhone het grootste risico, omdat de elektronica open liggen. De oorzaak van het niet functioneren van de knop kan ook zorgwekkend zijn. Is dit namelijk door iets als waterschade, zal er meer schade volgen, tenzij je hem snel laat repareren.

Waterschade

Waterschade is al even genoemd. Bij beeldscherm schade en homeknop schade aan je iPhone kan waterschade de doorslaggevende klap geven, waardoor je iPhone het begeeft. Echter, waterschade kan ook de oorzaak van deze en vele andere defecten zijn. Wat geldt voor alle soorten schade – en zeker bij waterschade – is dat je je iPhone preventief moet laten repareren om erger te voorkomen. Je kan nu je bij GSM Paradise je iPhone laten repareren voor een gunstige prijs en binnen een uurtje!

 

https://www.gsm-paradise.nl/