Riscript
Image default
Computers / Systems

Laat je verslag nakijken door Scriptium

Centrum voor educatieve ondersteuning Scriptium beschikt over een grote groep correctoren die allen gespecialiseerd zijn in het nakijken van officiële formele teksten. Dit kan gaan om scripties en essays, maar ook om papers, proefschriften en verslagen. Of het nu gaat om een reflectieverslag, een marketingverslag of een stageverslag. Scriptium kan jouw scriptie laten nakijken op taal, structuur en inhoud.

 

Taalcontrole

Alle Nederlandse en Engelse verslagen kunnen nagekeken worden op taal. Bij een spellingscheck Nederlands of Engels haalt de corrector alle taal-, spel- en grammaticafouten uit de tekst door ze te markeren met behulp van de functie ‘wijzigingen bijhouden’. Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je verslag voor je opleiding foutvrij wordt ingeleverd. Veel onderwijsinstellingen hanteren een maximum van 5 fouten per pagina. Als je daar niet aan voldoet, ontvang je per definitie een onvoldoende voor je werk. De taalcontrole van Scriptium is ook beter dan de spellingscontrole van Microsoft Word. De corrector van Scriptium houdt namelijk rekening met de doelstelling van jouw tekst, de professionaliteit van de toon en eventuele zaken die gewoon niet op te pikken zijn door een computeralgoritme. Het menselijk oog is zeer belangrijk en niet te vervangen. Bovendien leer je ook iets van een corrector aangezien aangeven waarom ze iets verbeteren.

 

Structuurcontrole

De structuurcontrole gaat goed samen met de taalcontrole en is eigenlijk ook altijd aan elkaar verbonden. Bij een nakijkbeurt op structuur bekijkt de corrector het verslag op zinsniveau. Er wordt bekeken of de zinsbouw goed is en of informatie gestructureerd wordt weergegeven. In een schoolverslag is het namelijk heel belangrijk dat verwijswoorden duidelijk zijn en aansluiten op de inhoud. Een corrector kan middels opmerkingen in de kantlijn perfect aangegeven welke verwijswoorden voor de lezer onduidelijk zijn zodat je die kan oplossen. Je hebt het oog van een andere lezer nodig, want je kunt zelf niet zien welke verwijswoorden in het niets zweven.

 

Inhoudscontrole

De unieke inhoudscontrole van Scriptium is voor inhoudelijke feedback op je verslag. De corrector bekijkt dan niet alleen hoe je iets hebt opgeschreven, maar ook vooral naar wat je hebt opgeschreven. Je krijgt middels opmerkingen in de kantlijn van het document gerichte en diepgaande feedback op de inhoud. Zaken die niet op elkaar aansluiten worden gemarkeerd en er wordt beoordeeld of je verslag wel aan alle eisen voldoet. Je kunt met de feedback van de corrector je verslag optimaliseren en zo de feedback van je schoolbeoordelaar voor zijn. Zorg dat ze verstelt staan door het hoge niveau dat je hebt doorgevoerd in jouw stageverslag, reflectieverslag of marketingonderzoek.

 

Hoe werkt het?

Stuur jouw verslag in via de website van Scriptium. Je kunt een tekst uploaden en zelf kiezen welke combinatie van diensten en deadlines je graag zou willen. Een tekst met een woordenaantal van minder dan 5.000 kan al nagekeken worden binnen 20 uur. Teksten met een hoger woordenaantal worden nagekeken binnen 48 uur of 7 dagen, afhankelijk van jouw keuze. Je betaalt eenvoudig via de website en Scriptium kijkt altijd na: ook in het weekend en op feestdagen.

http://www.scriptium.nl/