Riscript
Image default
Computers / Systems

Online shoppen of kies je voor de fysieke winkel?

Het kopen van een licentie kan je via verschillende kanalen doen. Toch kan je jezelf afvragen welke manier nu eigenlijk het beste is of zit er weinig verschil in de licenties? Het is in eerst instantie erg afhankelijk van welke licentie je wilt aanschaffen. Waar heb je de licentie voor nodig en hoe wil je de licentie aanschaffen?

Kies je voor online of ga je naar de winkel?

Wanneer je het hebt over een licentie dan denk je in de meeste gevallen meteen aan de online platformen waar deze beschikbaar zijn. Er zijn talloze aanbieders van licenties en toch is het vaak moeilijk een keuze te maken waar je deze nu daadwerkelijk aanschaft. Je hebt de keuze om de licentie online en offline aan te schaffen. Wanneer je dit offline doet kan je vaak denken aan de grote elektronicawinkels waar je deze kan aanschaffen. Als je kiest voor online dan heb je vaak nog veel meer mogelijkheden. Maar welke licentie moet je nu hebben en hoe gaat dit allemaal in z’n werk? Het is eerst van groot belang dat je voor jezelf duidelijk hebt welke licentie je nodig hebt. Gaat dit bijvoorbeeld om software of om een licentie voor een systeem? Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een windows 10 licentie of zoek je een licentie voor een van de Office programma’s? Als je dit eenmaal duidelijk hebt dan kan je op zoek gaan naar een geschikte aanbieder. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om Office 2016 te kopen.

De aankoop afronden

Je hebt een geschikte aanbieder gevonden en je licentie is hier voor een voordelige prijs te krijgen. Vervolgens ga je de aankoop afronden. Wanneer je dit hebt gedaan is het in sommige gevallen lastig wat nu eigenlijk de vervolg stappen zijn. In veel gevallen werkt dit allemaal digitaal. Je krijgt een download en een code via de mail opgestuurd en kan vervolgens na de hand van een handleiding alle stappen volgen om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt. Voor mensen die hier geen verstand van hebben kan dit soms lastig zijn. In de meeste gevallen is alles duidelijk en kan je alle stappen gemakkelijk volgen. Kom je er niet uit? Dan kan je gemakkelijk om hulp vragen.

https://softwarelicense4u.com/nl/