Riscript
Image default
Computers / Systems

outplacement

Mensen kunne om verschillende redenen worden ontslagen. Een veelvoorkomende reden tot ontslag is om bedrijfseconomische redenen. Deze reden komt vaak voor tijdens economisch slechte tijden, zo’n tijd hebben we de afgelopen jaren gehad. Veel mensen zijn daarom ook hun baan kwijtgeraakt. Bedrijven kan je dit in veel gevallen niet kwalijk nemen omdat ze worden gedwongen mensen te ontslaan om als bedrijf te kunnen bestaan. In sommige gevallen wordt er een tussenweg gekozen en krijgen mensen het aanbod om een andere functie te gaan uitoefenen. Dit heeft als reden omdat bedrijven zich weer gaan richten op de core business en bijgekomen afdelingen gaan inkorten. Lees hier meer over dit onderwerp.

Als je als medewerker word ontslagen moet je weer opzoek naar een andere baan. Voor sommige gaat dat makkelijker dan voor andere, daarom zijn er bureaus die je helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Je gaat dan een outplacement traject in waar je wordt begeleid en klaar word gemaakt om opnieuw de arbeidsmarkt te betreden. Na een dienstverband van 2 jaar heeft iedereen recht op een transitievergoeding die efficiënt kan worden besteed aan het outplacement traject. In sommige gevallen heb je zo snel weer een nieuwe baan dat je er met “winst” uit kan komen.

Tijdens het outplacement traject zal je loopbaanbegeleiding krijgen. Tijdens deze begeleiding zal je een portfolio van jezelf maken waarin staat wat jou vaardigheden allemaal zijn en wat jou waardevol voor een bedrijf maakt. Naast het screenen van de vaardigheden en ervaringen die je al hebt, zal je ook nieuwe dingen worden geleerd. Nieuwe inzichten en technieken zullen je worden bijgebracht. Met deze nieuwe inzichten en technieken zal je worden geholpen bij het werven van gespreken en het uitbreiden van je netwerken. Dit is belangrijk omdat je met een groot netwerk veel meer kans maakt op een mooi aanbod voor een nieuwe baan. Klik hier voor meer informatie.

https://carrierepoort.nl/