Riscript
Image default
Computers / Systems

Tips voor samenwonen

Jullie zijn al een tijdje bij elkaar en hebben nu besloten dat het tijd is om samen te gaan wonen. Een hele leuke en spannende periode! Je kunt elkaar eindelijk elke dag zien en je leven met elkaar delen. Maar er komen ook minder leuke dingen bij kijken, zoals financiële zaken regelen, het huishouden en dat het best een verandering is om ineens dag en nacht op elkaars lip te zitten. In dit artikel lees je een aantal tips om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

Plan date-nights

Het klikt misschien raar, omdat je elkaar al elke dag ziet, maar plan date-nights. Als je allebei een drukke agenda hebt, zul je merken dat je elkaar helemaal niet zo vaak zult zien als je misschien denkt. En áls je elkaar ziet, lig je vaak in je joggingspak op de bank Netflix te kijken. Heel relaxed, maar niet zo aantrekkelijk en romantisch. Plan daarom leuke avondjes waarop je echt even aandacht voor elkaar hebt.

Blijf ook je eigen dingen doen

Het is verleidelijk om alles samen te doen nu je samenwoont. Toch is het ook goed om je eigen dingen te blijven doen. Zo heb je elkaar ook nog eens wat te vertellen over je dag. Gun de ander ook de ruimte om iets met vrienden te gaan doen. Als je alles samen doet, gaat dat al snel benauwen.

Bespreek de huishoudelijke taken

Niemand vindt het leuk om te stofzuigen of de afwas te doen, maar het zal toch moeten gebeuren als je in een schoon huis wilt blijven wonen. Het huishouden is vaak een bron van irritatie naar elkaar toe. Bespreek daarom van tevoren in grote lijnen hoe jullie de taken verdelen. Dit betekent niet dat je het nooit meer kunt veranderen, maar dan heb je in ieder geval een beetje houvast.

Relatietherapie

Het woord relatietherapie klinkt voor veel mensen heel heftig. Alsof er iets mis is met je relatie. Maar dat hoeft helemaal niet! Het kan bijvoorbeeld best slim zijn om een paar keer met een relatietherapeut te praten voordat je gaat samenwonen. Niet omdat het moet, maar om je relatie nog sterker te maken. Als je in Noord-Holland woont is relatietherapie haarlem of relatietherapie amsterdam een aanrader.

https://piekerpoli.nl/