Riscript
Image default
Computers / Systems

Verduurzaming in huis of op het werk? Kies voor zonnepanelen!

Verduurzaming vindt in allerlei sectoren op grote schaal plaats. In de kledingindustrie wordt er steeds meer aandacht besteed aan het productieproces van kledingstukken, in de voedingsmiddelenindustrie wordt verkend hoe er op milieuvriendelijke manieren gewassen verbouwd kunnen worden en in de bouw en architectuur wordt kritisch gekeken naar ontwerpen voor nieuwe panden en woningen. Ook in de energiesector wordt er in toenemende mate omgekeken naar het milieu, waarbij het opwekken van groene energie een essentiële rol vervuld. Wijsman Duurzaam is één van deze bedrijven, die zich bezighoudt met de ontwikkeling en verkoop van zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen.

Wat moet je weten over zonnepanelen?

Wil jij graag zonnepanelen kopen? Dan is het belangrijk om te weten dat zonnepanelen uitgebracht worden in verschillende soorten en maten. Amorf-zonnepanelen zijn bijvoorbeeld geschikt voor ronde oppervlaktes en worden gebruikt voor auto’s en daken van vakantiehuisjes. Wijsman Duurzaam heeft zich echter verdiept in zonnepanelen geschikt voor daken van woningen en bedrijfspanden, waarbij er onderscheid gemaakt wordt tussen mono- en polykristallijne zonnepanelen. Zoals de naamgeving al doet vermoeden, bestaat het monokristallijne zonnepaneel uit één egaal geheel, terwijl polykristallijne zonnepanelen uit allerlei kleine stukjes monokristallijn zonnepaneel bestaat. Hoewel je daarom zou verwachten dat beide varianten eenzelfde rendement realiseren, is dat niet het geval. Polykristallijne zonnepanelen functioneren in zijn geheel namelijk ietwat minder optimaal, maar zijn dan ook goedkoper dan monokristallijne zonnepanelen. De afweging is om die reden een kwestie van oppervlakte, voorkeur en budget, waarin Wijsman Duurzaam je graag adviseert.

Zonneboilers en warmtepompen

Naast zonnepanelen zijn warmtepompen en zonneboilers andere groene, alternatieve manieren om stroom op te wekken. Waar zonnepanelen namelijk zonne-energie omzetten in stroom, zullen zonneboilers profiteren van de zonnewarmte en dit gebruiken om water in huis of in bedrijfspanden op te warmen. Bij interesse en voor meer informatie is het daarom aan te raden om een kijkje te nemen op de website van Wijsman Duurzaam, waar de experts de methodes met passie toe weten te lichten.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/