Riscript
Image default
Computers / Systems

Verschillende soorten kozijnen

Een raamkozijn kopen kan soms nog wel eens een hele klus zijn. Je moet het juiste materiaal uitzoeken en ook nog kijken of de maat klopt. Om het makkelijker te maken benoemen we de verschillende soorten kozijnen.

Een kozijn is een deel van een raam waardoor deze goed vast blijft zitten en niet uit de muur valt. Kozijnen zorgen er voor dat licht en lucht in het huis komt. Je hebt verschillende soorten kozijnen, die elk een andere eigenschap hebben.

Kunstof kozijnen

Kunstof kozijnen zijn kozijnen die bijna geen onderhoud nodig hebben. Kunstof kan niet rotten en gaat daardoor lang mee. Kunstof zorgt ook voor betere isolatie in het huis, dus het is voordelig om kunsttof kozijnen aan te schaffen wanneer e huis niet heel goed geisoleerd is. Kunststof kozijnen kopen is best duur, maar ze gaan jaren mee.

Aluminimium kozijn

Een aluminium kozijn is erg sterk. Door het materiaal gaat deze lang mee en hoef je je geen zorgen te maken over beschadigingen. Ook deze soort heeft niet veel onderhoud nodig.

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn een ander verhaal. Deze soort heeft veel onderhoud nodig om mooi te blijven. Hout kan gaan rotten door regen, en kan ook nog in zijn kleur vervagen. De voordelen zijn wel dat je hout heel makkelijk kan bewerken en dat hout echt heel lang mee gaat, langer dan kunststof kozijnen of aluminium kozijnen.

Stalen kozijnen

Stalen kozijnen hebben geen onderhoud nodig en zijn net zoals aluminium kozijnen door het materiaal heel erg sterk. Deze kozijnen kunnen minder mooi ogen, wat wel een nadeel is. Het metaal uitzicht is niet voor iedereen.

De aanrader is kunststof kozijnen. Kunststof heeft een mooie uitstraling, en ze hebben ook bijna geen onderhoud nodig. De extra isolatie is ook een pluspunt. De prijs valt niet mee, maar je hebt veel voordelen.

 

http://directeenkozijn.nl