Riscript
Image default
Computers / Systems

Voipzeker

VoIP bellen: wel, of niet? 

 
VoIP bellen is tegenwoordig binnen allerlei bedrijven in Nederland enorm populair. Het gebruik maken van VoIP om te bellen, brengt heel veel voordelen met zich mee. De voordelen zijn vaak erg bekend, maar het brengt uiteraard ook een aantal nadelen met zich mee. In dit artikel worden de voordelen en de nadelen van VoIP bellen besproken, zodat u een bewuste keuze kan maken.  
 
VoIP bellen en een onbeperkt aantal lijnen 
Met VoIP bellen is het in theorie mogelijk om een onbeperkt aantal lijnen te gebruiken. Dit komt erg goed van pas bij de groei van een organisatie. VoIP bellen groeit trouwens over het algemeen prima mee met een organisatie. Niet alle leveranciers weten dit te verzorgen, maar een groot aantal wel. ‘Klassieke’ lijnen zijn verre van onbeperkt.  Samenwerken met een partij die dit kan verzorgen binnen VoIP bellen is een erg groot voordeel.   

Lagere kosten door VoIP bellen  
VoIP bellen, brengt over het algemeen lage kosten met zich mee. De kosten kunnen over het algemeen met 25 tot 70% dalen ten opzichte van ‘klassieke’ vormen van bellen. En geld besparen is uiteraard altijd fijn! VoIP telefonie is dus óók goed voor de portemonnee.  

 
VoIP bellen kan onbetrouwbaar zijn  
De onbetrouwbaarheid van VoIP bellen kan soms een probleem zijn. De betrouwbaarheid van VoIP bellen is vrijwel volledig afhankelijk van een leverancier. Overhaast kiezen voor een bepaalde partij, is het slechtste wat een organisatie kan doen. Bij een netwerk dat de capaciteit niet aan kan, zal de kwaliteit van een gesprek minder worden. Als de verbinding in het geheel weg gaat vallen, heeft dit als gevolg dat het helemaal niet meer mogelijk is om via VoIP telefoongesprekken te voeren.  
 
Binnen deze tekst is hopelijk de afweging voor VoiP bellen duidelijk geworden. Het aantal lijnen, de lagere kosten en de onbetrouwbaarheid spelen een rol bij de afweging. VoIPZeker is een organisatie die al deze punten op het gebied van VoIP weet te bieden (en wél een betrouwbaar netwerk heeft).  U kunt altijd contact opnemen met het bedrijf om te ervaren wat VoIPZeker voor u kan betekenen! 

https://www.voipzeker.nl/voip/