Riscript
Image default
Computers / Systems

Wanneer loopt jouw licentie af?

Het aanschaffen van een licentie kan vele redenen hebben, toch zien we in de meeste gevallen een grote overeenkomst. Het betekend echter niet dat dit voor iedereen hetzelfde is. In deze overeenkomst zien we voornamelijk gevallen met betrekking tot het verlengen van een licentie.

Weet jij ervan?

Veel mensen weten niet dat ze beschikken over een licentie totdat deze afloopt. In de meeste gevallen zijn er licenties voor laptops en computer. Daarnaast zijn er nog een tal van andere zaken waar licenties aan verbonden kunnen zijn. Wanneer je voor de eerste keer een laptop of computer aanschaft dan is de kan groot dat hier al behoorlijk wat programma’s ook voorgeprogrammeerd op staan. Dit is natuurlijk prettig, want je kan dan zo aan de slag bij thuiskomst. Om een beter beeld te krijgen welke programma’s of dergelijke op een licentie werken kan je eigenlijk al denken aan een van de bekendste aanbieders. Als je denkt aan Word of Excel dan ga je er soms van uit dat deze gratis op je computer of laptop zitten, toch is dit niet het geval. De kans is groot dat wanneer je een computer of laptop aanschaft deze licentie er voor een jaar bij zitten, na dit jaar zal de licentie.

Het aflopen van een licentie

In de meeste gevallen lopen licentie na een bepaalde periode af. Dit is in veel gevallen een periode van een jaar. Na dit jaar is het van belang dat je voor jezelf een keuze maakt of je deze licentie verlengt of dat je ervoor kiest om een andere licentie aan te schaffen. Dit geldt voor licenties zoals Excel, Word en PowerPoint.  Daarnaast kan je ook nog op andere vlakken een licentie aanschaffen. Wil je bijvoorbeeld overstappen van een Windows 7 versie naar Windows 10, dan kan je ervoor kiezen om een Windows 10 licentie aan te schaffen. Dit kan je in de meeste gevallen gemakkelijk online doen. Hierdoor is het mogelijk te variëren en er zo gaandeweg achter te komen welk systeem aansluit bij jouw wensen en wat jij gewoonweg de prettigste variant vindt. Twijfel je? Wacht dan niet langer en stap over.

https://softwarelicense4u.com/