Riscript
Image default
Computers / Systems

Webcam covers beschermen uw privacy

Webcam covers zijn tegenwoordig erg populair bij mensen die zich zorgen maken over hun internet privacy. Met de nieuwe wet wat betreft onze privacy wordt de groep mensen die hun privacy willen waarborgen steeds groter. Het is nu eenmaal een feit dat de meest sluwe hackers uw computer kunnen binnendringen, uw bestanden bekijken, maar ook uw webcam ongezien kapen. Hiermee schenden ze uw privacy ten zeerste.

Webcam covers noodzakelijk voor elke webcam

Webcam covers zijn een noodzakelijk item geworden. 2016 was het jaar dat bewees dat het gevaar van webcams volledig reëel is. In augustus van dat jaar wordt een moeder wakker en ontdekt dat een hacker met de bewakingscamera’s foto’s heeft gemaakt van de kamer van haar dochter. James Comey, voormalig directeur van de FBI, suggereerde zelfs dat het afdekken van uw webcam gelijk stond aan het vergrendelen van uw huis of uw deur. Dat verklaart waarschijnlijk waarom zelfs Facebook-maker Mark Zuckerberg zijn eigen webcam gebruikt.

Twee soorten webcams

Er zijn twee soorten webcams die allebei eenvoudig te hacken zijn. Webcams met een internetverbinding maken doorgaans verbinding via Wi-Fi. De meeste hebben hun eigen IP-adres, waardoor toegang op afstand mogelijk is, zodat u direct verbinding kunt maken met de webcam, waar ook ter wereld. Dat betekent natuurlijk dat ook boosdoeners er verbinding mee kunnen maken. Dus uw camera moet worden beschermd met een sterk wachtwoord. Helaas worden deze webcams vaak geleverd met zwakke standaard wachtwoorden, en veel mensen wijzigen deze niet.

Computer gekoppelde webcams daarentegen kunnen iets moeilijker te benaderen zijn voor hackers, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Dit zijn de webcams, de camera’s die rechtstreeks in uw computers zijn ingebouwd (meestal boven uw laptop-scherm) of die via USB zijn aangesloten. Hackers krijgen toegang tot deze camera’s via malware. Als u per ongeluk op een slechte link klikt of een verkeerd bestand downloadt, kan die malware uitvoerbare code bevatten om uw webcam aan te zetten en die video feed naar een website te sturen of ergens anders op te slaan. Erger nog, vaak kan dit soort malware zelfs het led licht van de camera uitschakelen, dus u weet nooit helemaal zeker of uw camera wel of niet is gekaapt door er alleen maar naar te kijken.

Webcamcovers.nl

Maak het uzelf daarom gemakkelijk en zet er gewoon een webcam cover op van Webcamcovers.nl als u de camera niet gebruikt, zodat u het zicht vanaf uw camera met zekerheid beschermt tegen griezelige hackers. Op de site treft u een uitgebreid assortiment aan.

Gerelateerde artikelen

Online shoppen of kies je voor de fysieke winkel?

Wil je VoIP bellen?

Computer laten maken Maarssen