Riscript
Image default
Computers / Systems

Zo leef je milieubewust

We hebben maar één aarde en we willen graag dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Het is wel gebleken dat we elke dag veel schade aanrichten aan het milieu met zijn allen en dat is niet goed. Het is vaak makkelijker dan je denkt om wat aanpassingen te maken in je leven waar je milieubewuster door kan zijn. Bij deze dus een aantal tips waardoor je milieubewuster door het leven kan.  

Tip 1: laat je woning goed isoleren 

Als je huis goed geïsoleerd is, hoef je de verwarming minder op te stoken omdat de warmte beter zal blijven hangen. Dit doe je door middel van onder andere dubbele beglazing en spouwmuurisolatie. Zo gaat er geen onnodige energie verloren. Extra duurzaam is je huis verwarmen zonder gas. Je kan dit doen aan de hand van besparing hybride warmtepomp 

Tip 2: schoonmaakmiddelen 

Veel soorten schoonmaakmiddelen zijn niet goed voor het milieu. Gelukkig komen er steeds meer biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen op de markt. Deze zijn niet schadelijk voor het milieu. Je hoeft er niet eens voor naar een speciale winkel, want ze zijn gewoon in de supermarkt te vinden. 

Tip 3: recyclen 

Het is verbazingwekkend hoe veel we met elkaar weggooien per dag, per week, per maand en per jaar. Veel van dit is helemaal niet nodig. Soms kan een ander nog veel plezier beleven aan spullen die jij niet meer nodig hebt en soms kan je er nog iets anders van maken waar je wel iets aan hebt. 

Tip 4: let op je voedsel 

Het is natuurlijk heel goed als je vegetarisch of veganistisch leeft. Ook als je dit niet doet kan je milieubewust omgaan met eten. Kies in de supermarkt vaker voor biologisch voedsel en koop seizoen producten. Let goed op de keurmerken die je kunt vinden op de verpakking. Hieraan kan je zien hoe milieubewust een product is. 

http://www.techneco.nl